'La Musica Notturna della Strade di Madrid' van Luigi Boccherini. Persoonlijke getuigenis of politieke boodschap? Dit strijkkwintet verbeeldt het nachtelijke straatleven van Madrid, maar staat ook bol van eigenaardige symbolische aanwijzingen. Het inspireerde Dick van Gasteren een poging te wagen om de betekenis van dit werk te achterhalen. Hij stuitte op talloze verwijzingen en dwarsverbanden naar de politiek, beeldende kunst, het theater en … de liefde. Dit boek voert u mee op een boeiende reis door de nachtelijke straten van het achttiende-eeuwse Madrid. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van klassieke muziek, theater en beeldende kunst.


Over de auteur: Dick van Gasteren studeerde cello, orkestdirectie, kunstgeschiedenis en rechtsgeleerdheid. Hij is dirigent en artistiek leider van het Ciconia Consort (The Hague String Orchestra) en was acht jaar verbonden als gastdirigent aan het fameuze Orquesta Simón Bolívar en andere Venezolaanse orkesten van ‘El Sistema’. Ook gaf hij directielessen en masterclasses aan talentvolle jonge dirigenten van ‘El Sistema’ aan het Conservatorio Itinerante de Venezuela.
Eerder publiceerde hij bij de Walburgpers ‘Over Jeugdorkesten en de didactiek van het dirigeren’ en enkele door hem herontdekte Nederlandse symfonische werken van Johannes Josephus Viotta.