Dit is de website/shop van uitgeverij PROMINENT. Eenvoudig, en dus doeltreffend. Korte en bondige informatie over de boeken en een heel simpele manier om boeken te bestellen. Hieronder vindt u de namen van de auteurs in het fonds van uitgeverij PROMINENT. Klik op een naam en u wordt doorgeleid naar de boeken van de desbetreffende schrijver.


NIEUW

'Brazilië is zo gigantisch dat het verdraaid moeilijk is om er greep op te krijgen. Hans Veltmeijer, die het land als zijn tweede thuis beschouwt, neemt het leven van buren en vrienden in een gemeente dicht bij Rio met al hun dagelijkse beslommeringen als uitgangspunt en slaagt er daardoor wonderwel in het grote, het algemene te vangen en voor ons lezers inzichtelijk te maken. Een verslag met een menselijke maat.’

Harrie Lemmens (literair vertaler Portugees, auteur van onder meer ‘God is een Braziliaan’).

 

Hans Veltmeijer (1965) is journalist en schrijft sinds vele jaren voor kranten en tijdschriften over Brazilië.

Hij komt daar al ruim dertig jaar en heeft een huis in de buurt van Rio de Janeiro. Zijn schoonfamilie woont er en tal van dierbare vrienden. Veltmeijer kent de taal en de mensen.

‘De Tropische Trump’ is een succesvolle poging om met zijn Hollandse nuchterheid en onderkoelde humor de Braziliaanse mensen te zien en te begrijpen.

Het boek leest als een roman, maar is ook een vlijmscherpe analyse van de Braziliaanse samenleving.

Het decor wordt gevormd door de regeerperiode van de populist Bolsonaro, die voor een groot deel samenviel met de coronapandemie: een uiterst turbulent tijdperk dat Brazilië tot op het bot wist te verdelen, waarin de politiek zelfs tot heftige strijd in de familie leidde.

Eerder (2015) schreef Hans Veltmeijer ‘Echo’s uit Rio de Janeiro; onder familie, voetballers, gelovigen en bandieten’.

 

Bestellen

 

 

 

276 pagina's, verkoopprijs € 21,50

ISBN 978-94-92395-49-2